Toimitamme keittiöitä läpi kesän – jopa kolmen viikon toimitusajalla. Voit varata ajan myös etätapaamiseen. Lue lisää »

XL - 110 % tilaa

XL – keittiöiden uusi sukupolvi

Uuden keittiön hankintapäätös riippuu monista eri tekijöistä. Yksilöllisen keittiösuunnitelman on otettava huomioon eri asioita. Kun katsot myymälässä keittiöitä ensimmäistä kertaa, sinua kiehtoo loistava muotoilu ja ihailet viimeisintä keittiöteknologiaa ja nerokkaita ominaisuuksia.

Mutta varta vasten sinulle suunnitellun keittiön täytyy pystyä parempaan. Uusilla XL-mitoitetuilla seinä- ja alakaapeilla saat kymmenen prosenttia enemmän säilytystilaa ja lisää mukavuutta, ergonomiaa ja monipuolisia suunnittelumahdollisuuksia.

Standardikorkeus vs. XL-korkeus

Uusi XL-korkuinen perusyksikkö tarjoaa kymmenen prosenttia enemmän säilytystilaa kuin vakiokorkeus, ja sen ansiosta vieläkin enemmän tilaa keittiötarvikkeille. XL-korkeus hyödyttää myös käyttäjää muodostamalla täydellisen synteesin ergonomisten ja säilytystarpeiden välille.

Säilytystilan ja työskentelykorkeuden optimoimiseksi XL-korkeus on tervetullut lisä standardi-/ Line N -korkeuden (72 cm) ja Maxi-korkeuden (86,4 cm) välille. XL-mitoitetun perusyksikön lisäksi on samalla mitoituksella saatavana seinä- ja korkeat kaapit, jotta keittiön yhtenäinen kaapistorivi jatkuu. Kaikki kolme perusyksikön korkeutta – standardi/ Line N, XL ja Maxi – voidaan sovittaa käyttäjän ergonomisiin vaatimuksiin yhdistämällä neljä jalustakorkeutta ja kaksi työtason paksuutta. Noblessalla on myös Mini-korkeus tasojen alentamiseksi, kuten kauppakassien laskemista varten.

XL – säilytystilan uusi määritelmä

Vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen mukaan ikäluokat 25–34 ovat kaksi senttiä aikaisempaa pidempiä: naisten keskipituus on 166 cm ja miesten 179 cm. Keittiöiden työtasojen korkeutta määrittävä EU-normi DIN EN Iso 147 38 onkin nykyisin 86, 91 tai 96 cm.

Lähteet: Finnrisk, Tilastokeskus, AMK ja IAD

Suomalaisten keskipituus on kasvanut, mutta samaan aikaan asuntojen pinta-alat ovat pienentymään päin. Noblessa tuokin nyt keittiöihin uudet, ergonomiset XL-mitoitetut rungot standardi- ja Line N -runkojen lisäksi. Monipuolinen, seitsemällä eri korkeussäädöllä saatava XL-mitoitus soveltuu joustavasti käyttäjäpituuksille: 155–210 cm.

XL-mitoituksella on saatavilla pöytä- ja seinäkaapit sekä korkeat kaapit, jolloin myös arkkitehtoniset linjat säilyvät. Samalla uusi XL-mitoitettu runko tarjoaa kymmenen prosenttia lisää säilytystilaa – se tarkoittaa esimerkiksi yhtä laatikkoa lisää.

Mikään muu perusyksikkö ei tarjoa niin monipuolisia laatikon sisäosan organisointimahdollisuutta kuin XL. 14 senttiä korkeiden laatikoiden etu on se, että niihin mahtuu vispilät ja keittoastiat mukavasti.

Noblessan neljän runkokorkeuden yhteensopivuus eri käyttäjäpituuksille
Käyttäjä Pituus (cm) Suositeltava työskentelykorkeus (cm) Suositeltu runko 38 mm työtasolla Suositeltu runko 16 mm työtasolla
A 150–164 80–85 Standard, Line N Standard, Line N, XL
B 165–174 90–95 Standard, Line N, XL Standard, Line N, XL
C 178–184 95–100 Standard, Line N, XL XL, Maxi
D 185–210 100–115 Line N, XL XL, Maxi