Keittiömestarin blogi: Vuoden ensimmäinen myymälävierailu

Olin Espoon Noblessa-myymälässä kauppakeskus Liilan remontin jälkeisissä avajaisissa tarjoilemassa cocktail-paloja. Tältä vuodelta kaikki muut työkeikat olivat peruuntuneet, joten oli aivan mahtavaa päästä pitkästä aikaa tekemään ruokaa asiakkaille! Tapahtuma oli järjestetty turvallisesti, eikä ruuhkia päässyt syntymään. Itsellänikin oli kovassa käytössä kertakäyttökäsineet ja tietysti kasvomaski.

Ruusukaalista valmistetun cocktail-palan esivalmisteluissa pääsin kokeilemaan Progressin kodinkoneista höyryuunia ja induktioliettä. Kotikeittiöön tarkoitettua höyryuunia kokeilin ensimmäistä kertaa ja olin vaikuttunut, kuinka mutkatonta sen käyttö onkaan! Höyryuunitoimintoa varten tuli vain lisätä vettä säiliöön.
Höyrytin ruusukaalin puolikkaita noin kahdeksan minuutin ajan, jonka jälkeen paistoin niihin voissa kauniin värin paistinpannulla ja maustoin suolalla ja pippurilla. Induktiolieteen integroitu liesituuletin imi tehokkaasti pois paistossa syntyvät höyryt! Ruusukaalien kera tarjoilin vaahdotettua ranskankermaa ja pekoni-pähkinämurua. Tästä annoksesta monet kertoivat pitävänsä, vaikka eivät yleensä välittäisikään ruusukaaleista.

Jälkiruokana tarjoilin vadelmapopcornia suolakaramellilla. Valmistin popcornit kätevästi Progressin yhdistelmäuunilla, jossa oli mikro ja uuni samassa laitteessa. Kypsennyksen jälkeen sekoitin popcornin joukkoon hienoksi ajettua pakastekuivattua vadelmaa.
Suolakaramellin valmistin keittämällä induktioliedellä kondensoitua maitoa säilyketölkissä kolmen tunnin ajan kiehuvassa vedessä. Keittämisen myötä kondensoitu maito muuttuu kinuskiksi, jonka sitten maustoin sormisuolalla. Jälkiruoan makumaailma yllätti monet, sillä popcornit mielletään usein suolaiseksi herkuksi, mutta ne toimivat todella hyvin myös näin makeana annoksena.
Asiakkaiden kohtaaminen tuo iloa kokkaamiseen, ja on aina mukava päästä keskustelemaan eri makumaailmoista ja mieltymyksistä ihan kasvokkain!
Kaikki kirjoitukset
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018