Keittiömestarin blogi: Vietnamilaiset kesärullat
12.5.2019
12 kpl
Reseptit

Kesärullat ovat ehdottomasti lempiruokaani Vietnamissa! Riisipaperiin käärityt tuoreet ja maukkaat raaka-aineet tuhdilla maapähkinädipillä sekä tulisella kalakastikedipillä pelittävät erittäin hyvin yhteen. Koska kesärullat syödään kylminä, ruuan valmistaminen on lähinnä pilkkomista ja rullaamista. Rullien teko vaatii hieman näpertelyä, mutta on varmasti vaivan arvoista!
Gỏi cuốn - Vietnamilaiset kesärullat (12 kpl)
12 kpl | riisipaperiarkkia |
100 g | riisinuudelia |
Hienonnettuja yrttejä maun mukaan, esim. korianteria, minttua, thai-basilikaa, kevätsipulia |
Rapurullaan täytteeksi
300 g | kypsennettyjä jättiravun pyrstöjä |
Riisinuudelia | |
Yrttejä | |
Mangoa | |
Ituja | |
Kurkkua |
Tofurullaan täytteeksi
300 g | marinoitua tofua |
Riisinuudelia | |
Yrttejä | |
Avokadoa | |
Keltaista paprikaa | |
Punakaalia |
Valmistus
- Keitä riisinuudeleita 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolella.
- Leikkaa kasvikset pitkiksi suikaleiksi. Puolita jättiravun pyrstöt pitkittäin. Leikkaa tofu paksuiksi suikaleiksi.
- Upota yksi riisipaperiarkki kerrallaan kuumaan (ei kiehuvaan) veteen 10-15 sekunniksi, kunnes arkki on läpikuultava ja pehmennyt.
- Nosta arkki suorana reunoista puiselle leikkuulaudalle. Levitä täytteet 3-4 sentin päähän arkin alaosasta. Nosta pohjalle ensimmäiseksi täyte, jonka haluat näkyvän päällimmäisenä.
- Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle. Taita reunat täytteen päälle. Kääri tiukalle rullalle. Älä kasaa päällekkäin, koska riisipaperit tarttuvat toisiinsa.
Tarjoile Nước lèo ja Nước chấm -kastikkeiden kanssa.
Nước chấm -kastike
4 | valkosipulin kynttä hienonnettuna |
1 | punainen chili hienonnettuna |
2 tl | sokeria |
1 | limen mehu |
4 rkl | kalakastiketta |
0,5 dl | vettä |
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Nước lèo -kastike
4 | valkosipulin kynttä hienonnettuna |
2,5 dl | mietoa lihalientä |
2 rkl | maapähkinävoita |
2 rkl | soijakastiketta |
1 tl | kalakastiketta |
1 tl | sokeria |
- Freesaa hienonnetut valkosipulit öljyssä.
- Lisää lihaliemi, maapähkinävoi, soijakastike, kalakastike ja sokeri.
- Kiehauta koko ajan sekoittaen, pienennä lämpöä ja keitä kasaan, kunnes koostumus on sopivan paksua.
Kaikki kirjoitukset
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018