Keittiömestarin blogi: Vietnamilaiset Bánh xèot
18.5.2021
12 kpl
Reseptit

Bánh xèot ovat vietnamilaisia riisijauhoista valmistettuja suolaisia kreppejä, jotka täytetään tuoreilla ja raikkailla raaka-aineilla ja tarjoillaan herkullisen Nước chấm -dippikastikkeen kera!
Taikina
4 dl | riisijauhoja |
2 tl | kurkumaa |
1 ½ tl | mustapippuria |
½ tl | suolaa |
3 dl | vettä |
2 dl | kookoskermaa |
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen | |
2 | kevätsipulin vartta |
1 rasia | mungpavun ituja |
1 ruukku | lehtisalaattia |
1 ruukku | korianteria |
1 ruukku | minttua |
- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää nesteet huolellisesti sekoittaen. Anna taikinan tekeytyä vähintään 15 minuutin ajan. Koostumus saa olla melko löysä, joten voit lisätä tarvittaessa tilkan vettä ennen paistamista.
- Hienonna kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
- Lisää kuumalle pannulle 1 rkl rypsiöljyä sekä pieni kauhallinen taikinaa. Anna kypsyä muutaman sekunnin ajan, jonka jälkeen lisää vielä toinen kauhallinen taikinaa krepin päälle.
- Paista 2 minuuttia, käännä kreppi ja paista vielä noin minuutin ajan.
- Kun kreppi on kypsä ja rapea, täytä se hienonnetulla kevätsipulilla sekä kourallisella ituja. Taita kreppi kahtia.
Tarjoile salaatin, mintun ja korianterin, pikkelikasvisten sekä Nước chấm -dipin kanssa.
Pikkelikasvikset
200 g (3 kpl) | porkkanaa |
200 g | retikkaa |
2 tl | suolaa |
¾ dl | sokeria |
1 ¼ dl | riisiviinietikkaa |
- Kuori porkkana ja retikka ja leikkaa ne tulitikun kokoisiksi suikaleiksi.
- Kiehauta riisiviinietikka, suola ja sokeri. Lisää porkkanatikut kiehuvaan nesteeseen ja anna kypsyä n. 30 sekunnin ajan. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon retikka.
- Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
Nước chấm -dippikastike
4 | valkosipulinkynttä |
1 | punainen chili |
2 tl | sokeria |
1 | lime |
4 rkl | kalakastiketta |
½ dl | vettä |
Hienonna valkosipulinkynnet ja chili sekä purista limen mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kaikki kirjoitukset
- Tuomarina Taitaja2022-kilpailussa23.6.2022
- Kuhaa paahdetuilla kasviksilla15.6.2022
- Tunnelmia kahvifestivaaleilta17.5.2022
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018