Keittiömestarin blogi: Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin
Olen erittäin innoissani nimityksestäni Noblessan keittiömestariksi! Pidän kovasti uusien reseptien suunnittelusta, ja on hienoa päästä jakamaan niitä eteenpäin.
Osallistun nuorten kokkien MM-kilpailuihin Taiwanissa syyskuun 7. päivä. Kilpailussa on aikaa kolme ja puoli tuntia suunnitella ja valmistaa kolmen ruokalajin menu neljälle hengelle. Käytettävissä olevat raaka-aineet on ennalta määritelty, ja pakollisista raaka-aineista on tällä hetkellä tiedossa pääruoassa käytettävä lampaankare. Kilpailun alettua saamme siis tietää ainakin alkuruoalle pääraaka-aineen, luultavasti myös jälkiruoalle. Yllätyksiä saattaa tulla enemmänkin: esimerkiksi tietyn valmistustavan käyttö tai jonkin raaka-aineen valmistus useammalla menetelmällä.
Olen suunnitellut menun ja treenannut jo tiedossa olevilla raaka-aineilla, jotta kilpailu sujuisi mahdollisimman sujuvasti. Lisäksi olen harjoitellut erilaisten kalojen ja äyriäisten käsittelyä, sillä luultavasti alkuruoan pääraaka-aineena tulee olemaan mereneläviä. Lampaankaretta valmistettaessa on oltava erityisen tarkkana lihan kypsyyden ja maun lisäksi myös luiden huolellisen puhdistamisen osalta.
Kilpailun lähestyessä fiilikset ovat erittäin jännittyneet, mutta samalla myös odottavaiset. Meille kilpailijoille on järjestetty ohjelmaa lähes koko viikoksi päästäksemme tutustumaan paikalliseen kulttuuriin sekä toisiimme. Kilpailijoita on yhteensä 22 nuorta kokkia ympäri maailmaa, joten matkasta tulee varmasti ikimuistoinen!
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018