Keittiömestarin blogi: Stressitön kesä

Takana on hyvin erikoinen kesä! Kuumat helteet alkukesästä muuttuivat nopeasti syksyiseen keliin jo heinäkuussa. Myös erikoiset olosuhteet jättivät tältä kesältä pois ulkomaanmatkailun ja suuret tapahtumat. Itselläni ei ollut suurta hinkua matkusteluun ulkomailla, kolme kuukautta talvella matkustelua eteläisellä pallonpuoliskolla on vielä sen verran tuoreessa muistissa, ettei haitannut yhtään kierrellä vaihteeksi kotimaan matkakohteita.
Omat juhannusperinteet muuttuivat tänä vuonna hieman, kun Raumanmeren juhannus -festareita ei järjestettykään. En ole kovin innokas festarikävijä, mutta RMJ on ollut muutaman vuoden ajan iso osa juhannuksen viettoa, koska majoituspaikka ystäväni luona sijaitsee aivan tapahtuma-alueen naapurissa. Tänä vuonna juhlistimme juhannusta samassa paikassa rauhallisissa merkeissä kokaten korealaista ruokaa, uimalla meressä ja pelaten lautapelejä.
Heinäkuussa helteiden väistyttyä fiilis oli jopa hieman helpottunut, kun ei tarvinnut jatkuvasti potea huonoa omaatuntoa, mikäli tuli työskenneltyä sisällä. Kuitenkin tuntui, että kesä oli nyt tässä. Marja - ja sienisadon kannalta tosin loppukesän sateet tulivat oikein hyvään väliin!
Erilaiset retket metsässä ovat olleet tämän kesän “se” juttu. Kävimme mieheni perheen luona vieraillessa ihastelemassa kalliomaalauksia – näin niitä nyt ensimmäistä kertaa! Länsi-Suomesta kotoisin olevana en edes tiennyt kalliomaalauksia olevan Suomessa; suurin osa niistä sijaitseekin idässä.
On ollut ihanaa, kun kesästä ei ole tarvinnut ottaa minkäänlaista stressiä! Olen kuullut kotimaassa matkustelleilta läheisiltäni, miten majoituksen saaminen suosituissa kohteissa on ollut paikoitellen lähes mahdotonta. Harmi tietysti nopealla aikataululla matkaan lähteneille, mutta hienoa pienyrityksille, joille kevät toi kassaan melkoisen loven. Toivottavasti tämä innostus kotimaassa matkusteluun tulee jäädäkseen!
Kaikki kirjoitukset
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018