Menu

Keittiömestarin blogi: Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti

Emmiina Lehtosen valmistama sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti

Posset on vanukas, jonka tekemiseen ei tarvita liivatetta tai kananmunaa, ja se on erittäin yksinkertainen valmistaa. Limen happo hyydyttää jälkiruoan muutamassa tunnissa. Ihanan kermaisen jälkiruoan kanssa sopivat täydellisesti rapeat karpalo-pistaasibiscotit.

Sitruunaruoho-limeposset

450 g kermaa
100 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
kahden limen mehu (60g)
yhden limen kuori
5 cm pala sitruunaruohoa
  1. Kiehauta kerma ja sokerit, keitä 5 minuuttia.
  2. Lisää limen mehu ja kuoret, anna maustua 15 minuuttia.
  3. Siivilöi kuoret pois ja jaa tarjoiluastioihin.
  4. Hyydytä kylmiössä vähintään kolme tuntia.

Karpalo-pistaasibiscotit

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
4 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuivattuja karpaloita
2 dl pistaasipähkinöitä karkeasti rouhittuna
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita tasaiseksi massaksi jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola.
  3. Vatkaa sekaan kolme kananmunaa.
  4. Sekoita karpalot ja pistaasit joukkoon.
  5. Puolita taikina, tee siitä kaksi noin 20 cm pitkää ja 4 cm leveää tankoa leivinpaperin päälle uunipellille.
  6. Vatkaa kananmuna kevyesti ja voitele sillä taikinatangot.
  7. Paista uunissa noin 25 minuuttia.
  8. Aseta taikinatangot ritilän päälle jäähtymään ja laske uunin lämpötila 160 asteeseen.
  9. Leikkaa paistetut taikinatangot noin puoli senttiä leveiksi viipaleiksi ja asettele keksit leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin.
  10. Paista vielä kahdeksan minuuttia, kunnes kekseistä tulee rapeita.