Keittiömestarin blogi: Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti
9.1.2019
Reseptit

Posset on vanukas, jonka tekemiseen ei tarvita liivatetta tai kananmunaa, ja se on erittäin yksinkertainen valmistaa. Limen happo hyydyttää jälkiruoan muutamassa tunnissa. Ihanan kermaisen jälkiruoan kanssa sopivat täydellisesti rapeat karpalo-pistaasibiscotit.
Sitruunaruoho-limeposset
450 g | kermaa |
100 g | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
kahden limen mehu (60g) | |
yhden limen kuori | |
5 cm pala | sitruunaruohoa |
- Kiehauta kerma ja sokerit, keitä 5 minuuttia.
- Lisää limen mehu ja kuoret, anna maustua 15 minuuttia.
- Siivilöi kuoret pois ja jaa tarjoiluastioihin.
- Hyydytä kylmiössä vähintään kolme tuntia.
Karpalo-pistaasibiscotit
2,5 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | sokeria |
½ tl | leivinjauhetta |
¼ tl | suolaa |
4 | kananmunaa |
1 tl | vaniljasokeria |
2 dl | kuivattuja karpaloita |
2 dl | pistaasipähkinöitä karkeasti rouhittuna |
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Sekoita tasaiseksi massaksi jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola.
- Vatkaa sekaan kolme kananmunaa.
- Sekoita karpalot ja pistaasit joukkoon.
- Puolita taikina, tee siitä kaksi noin 20 cm pitkää ja 4 cm leveää tankoa leivinpaperin päälle uunipellille.
- Vatkaa kananmuna kevyesti ja voitele sillä taikinatangot.
- Paista uunissa noin 25 minuuttia.
- Aseta taikinatangot ritilän päälle jäähtymään ja laske uunin lämpötila 160 asteeseen.
- Leikkaa paistetut taikinatangot noin puoli senttiä leveiksi viipaleiksi ja asettele keksit leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin.
- Paista vielä kahdeksan minuuttia, kunnes kekseistä tulee rapeita.
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018