Keittiömestarin blogi: Sitruunainen parsapasta
5.5.2022
neljälle
Reseptit

Kauniin vihreä parsapasta maistuu raikkaan sitruunaiselle! Pastana käytetään orzo- eli jyväpastaa, jonka muoto muistuttaa riisinjyvää. Parsasta valmistetaan pyree, joka sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon. Parsapasta sopii erittäin hyvin tarjoiltavaksi lisukkeena esimerkiksi kalan kanssa, mutta toimii erinomaisesti myös sellaisenaan tarjoiltuna.
Parsapyree
500 g | vihreää parsaa |
3 dl | vettä |
1 | kasvisliemikuutio |
1 | sipuli |
2 | valkosipulin kynttä |
1 rkl | rypsiöljyä |
200 g | ricotta-juustoa |
Pasta
3 dl | orzo-pastaa |
4 rkl | raastettua parmesaania |
1 | luomu sitruuna |
¾ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
parsapyreetä |
Päälle
40 g | pinjansiemeniä |
parsan nuput | |
2 rkl | oliiviöljyä |
ripaus suolaa |
- Leikkaa parsojen nuput viistosti, halkaise ja siirrä ne sivuun myöhempää käyttöä varten. Leikkaa parsan tyvestä puumainen osa pois. Pilko parsat pyreetä varten muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit reiluiksi paloiksi.
- Kuullota sipulit kattilassa öljyssä. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kun vesi kiehuu, lisää parsat. Keitä noin viiden minuutin ajan. Varo keittämästä parsoja liikaa, jotta kauniin vihreä väri ei kärsi.
- Kaada kattilasta kasvisliemi erikseen. Lisää keitetyt parsat ja sipulit tehosekoittimeen, ota lientä 1 dl ja aja pyreeksi. Lisää joukkoon ricotta-juusto ja aja sileäksi.
- Keitä orzo-pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voit jättää pastaan hieman purutuntumaa.
- Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla 1 rkl oliiviöljyssä ja siirrä siemenet paahdon jälkeen talouspaperin päälle kuivumaan.
- Paahda parsan nuput sellaisenaan kuumuutta kestävällä alustalla kaasupolttimella, mausta lopuksi 1 rkl oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Vaihtoehtoisesti paista parsannuput nopeasti kuumalla paistinpannulla öljyssä ja mausta lopuksi suolalla.
- Sekoita keskenään parsapyree ja orzo-pasta. Pese sitruuna ja raasta raastimen hienolla terällä puolet kuoresta pastaan, purista myös sitruunan mehu joukkoon. Mausta lopuksi parmesaanilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele pasta-annokset paahdetuilla pinjansiemenillä sekä parsannupuilla. Tarjoile!
Kaikki kirjoitukset
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018