Keittiömestarin blogi: Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä
18.10.2021
Noin 40 kpl
Reseptit

Sipulikupeissa maistuu pieni hapokkuus. Voissa paistetut kantarellit saavat herkullisen vivahteen timjamista, ja paahdetuista valkosipuleista valmistettu täyteläinen pyree täydentää makumaailmaa! Näitä täytettyjä sipulikuppeja voit tarjota juhlavana cocktail-palana tai alkupalana.
6 kpl | keltasipuleja |
¾ dl | väkiviinaetikkaa |
1 ½ dl | sokeria |
2 ¼ dl | vettä |
1–2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
3 | valkosipulia |
1 dl | kuohukermaa |
½ tl | suolaa |
350 g | kantarelleja |
2 rkl | voita |
½–1 tl | suolaa |
1 ½ rkl | hienonnettua tuoretta timjamia |
- Leikkaa sipuleista varovasti pieni pala kantaa pois. Kuori sipulit ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi niin, että jokaisessa palassa on kantaa pitämässä sipulin puolikasta koossa.
- Valmista pikkeliliemi kiehauttamalla kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Laita sipulin puolikkaat puhtaaseen astiaan ja kaada kiehuva liemi päälle niin, että sipulit peittyvät. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin. Anna sipulien maustua liemessä vähintään yön yli.
- Leikkaa valkosipulista kanta pois, jätä kuoret paikoilleen. Kääri kokonaiset valkosipulit yksitellen folioon ja paahda uunissa n. 30 minuutin ajan 225 asteessa.
- Lämmitä kerma kattilassa. Purista paahdetut valkosipulinkynnet kuoresta ja aja ne tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa kerman kanssa. Mausta lopuksi suolalla. Anna pyreen jähmettyä jääkaapissa ja pakkaa halutessasi se pursotinpussiin.
- Puhdista kantarellit ja hienonna ne pieniksi paloiksi. Paista kantarellit pannulla ensin sellaisenaan, jotta saat ylimääräisen nesteen haihtumaan. Sen jälkeen lisää voi, suola ja timjamin lehdet. Paista kauniin kullanruskeaksi.
- Valuta etikkaliemessä olleet sipulinpuolikkaat huolellisesti talouspaperin päällä. Laita liesi keskilämmölle, lisää rypsiöljy ja sipulinpuolikkaat leikkauspinta alaspäin pannulle. Paista kannen alla 15 minuutin ajan, kunnes sipulit ovat saaneen tumman värin pintaansa. Anna sipulien jäähtyä hieman ja sitten erottele sipulin kerrokset yksittäisiksi kupeiksi.
Kokoa sipulikuppien päälle kantarellitäytettä sekä valkosipulipyreetä. Koristele timjamin lehdillä.
Kaikki kirjoitukset
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018