Keittiömestarin blogi: Ravintolasurffausta Tampereella

Tamperrada on viikon pituinen ravintolafestivaali Tampereella, johon osallistui tänä vuonna 50 paikallista ravintolaa. Ravintoloista jokainen kilpaili kaupungin parhaan pintxon tittelistä. Pintxot ovat ravintoloiden suunnittelemia pieniä annoksia, ja yhden pintxon hinta on kolme euroa. Usein ravintolat tarjoavat kisapintxon lisäksi myös monia muita pikkuannoksia maisteltavaksi. Kilpailun ansiosta saman illan aikana pääsee kokemaan useita eri ravintoloita matalalla kynnyksellä ja saattaa näin löytää aivan uuden suosikkiravintolan, mikäli suupalat säväyttävät!
Itse kävin maistelemassa annoksia viikon aikana jopa pariin otteeseen. Valinnanvaraa oli runsaasti ja olikin vaikeuksia päättää, mitä kaikkia ravintoloita haluaisi käydä kokeilemassa. Päätöksentekoa helpottaaksemme kävimme ravintoloissa, joissa emme olleet aiemmin käyneet, sekä ravintoloissa, joissa tiesimme ruokatuotteen olevan varmasti hyvää.
Muutama pintxo jäi erityisesti mieleen. Ravintola Muusan vegaaninen tofuröra riisipaperisipsillä, cavi-artilla ja aonorilla maistui varmasti kaikille sekasyöjillekin. Sen rapea pohja herkullisella täytteellä oli kokonaisuutena erittäin tasapainoinen. En olisi uskonut annoksen olevan vegaaninen, jos olisi pitänyt arvata!
Ravintola Kumman aurajuustomousse Maalahden limpulla,
päärynägeelillä, saksanpähkinällä, suklaalla ja granaattiomenalla
kuulostaa paljolta, mutta maut sopivat hyvin yhteen täydentäen toinen
toisiaan. Juustoja rakastavana pehmeä aurajuustomousse maistui
erityisesti!

Ravintola Periscopen veripeippipannukakku scampicevichellä ja korianterimajoneesilla oli ihanan raikas ja maukas. Tässä annoksessa oli käytetty omia lempiraaka-aineitani, jotka toimivat upeasti yhteen!

Tuomariston päätös voittajaksi oli Ravintola Saarnin lakritsilla ja fenkolilla maustettu nieriäpastrami sienipyreellä ja karpalopikkelöidyllä sinapinsiemenellä. Harmikseni emme käyneet kyseisessä ravintolassa, mutta annos ainakin kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta! Yleisöäänestyksen voittivat tasapistein Cafe Siilinkari Pärämäts Dim Sumilla sekä ravintola Muusa tofuröralla! Äänestäjiin teki selkeästi vaikutuksen klassikkoannoksen päivittäminen tähän päivään sopivaksi.
Kaikki kirjoitukset
- Tuomarina Taitaja2022-kilpailussa23.6.2022
- Kuhaa paahdetuilla kasviksilla15.6.2022
- Tunnelmia kahvifestivaaleilta17.5.2022
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018