Keittiömestarin blogi: Raputacot
7.1.2021
kahdelle
Reseptit

Itse tehdyissä tacoissa riittää makua! Herkullinen yhdistelmä raikasta mangosalsaa, marinoituja jättiravun pyrstöjä ja täyteläistä ranskankermaa toimii yhdessä täydellisesti. Pohjan valmistaminen itse on yksinkertaista ja nopeaa, ja raaka-aineet siihen löytyvät todennäköisesti jo valmiiksi kaapista.
Taikina
3,5–4 dl | vehnäjauhoja | |
½ tl | suolaa | |
½ tl | leivinjauhetta | |
0,5 dl | öljyä | |
1,2 dl | lämmintä vettä |
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon öljy, ja lisää sen jälkeen massan joukkoon lämmin vesi huolellisesti sekoittaen.
- Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja vaivaa sitä 1–2 minuutin ajan jauhotetulla työpöydällä.
- Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä taikinapallot kädellä ja anna niiden kohota liinan alla vähintään 15 minuutin ajan tai enintään kaksi tuntia.
- Kauli taikinapallot ohuiksi letuiksi (läpimitaltaan n. 12 cm). Jos pinoat kypsentämättömiä lettuja päällekkäin, laita joka väliin leivinpaperin pala, jotta letut eivät takerru kiinni toisiinsa.
- Kuumenna valurauta- tai teflonpannu ja paista lettuja minuutin ajan kuivalla pannulla. Käännä, kun pintaan muodostuu kuplia ja pohja on ottanut pintaansa kauniin värin. Paista toista puolta 20 sekunnin ajan. Säädä levyn lämpötilaa kuumemmaksi tai kylmemmäksi sen mukaan, miltä lettujen pinta näyttää.
- Pakkaa paistetut tortillaletut viilentämisen jälkeen kannelliseen rasiaan, jotta ne pysyvät pehmeinä.
Täyte
200 g | jättiravun pyrstöjä |
½ | chili |
2 | valkosipulin kynttä |
½ tl | suolaa |
2 rkl | öljyä |
Mangosalsa
1 | mango |
½ | punasipuli |
¼ | kurkkua |
½ | limen mehu |
2 cm | pala chiliä |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
Lisäksi
1 ruukku | korianteria |
1 pussi | jääsalaattia |
150 g | ranskankermaa |
½ tl | suola |
1 | lime |
1 rasia | syötäviä kukkia |
- Poista jättiravun pyrstöistä suolet tekemällä pienet viillot selkiin ja vetämällä suolet ulos. Marinoi pyrstöt hienonnetulla chilillä, valkosipulilla, suolalla ja öljyllä.
- Kuori mango ja poista sen kivi. Pilko hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Hienonna puolikas punasipuli. Pilko myös kurkku pieniksi kuutioiksi. Mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita.
- Vatkaa ranskankerma vaahdoksi ja mausta se suolalla. Pakkaa pursotinpussiin.
- Paista ravut paistinpannulla öljyssä nopeasti kypsäksi.
- Kokoa raputacot salaatilla, mangosalsalla, paistetuilla ravuilla, ranskankermalla ja reilulla määrällä korianteria. Koristele syötävillä kukilla ja tarjoile limelohkojen kera.
Kaikki kirjoitukset
- Tuomarina Taitaja2022-kilpailussa23.6.2022
- Kuhaa paahdetuilla kasviksilla15.6.2022
- Tunnelmia kahvifestivaaleilta17.5.2022
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018