Uutuus: Suunnittele ja kokoa toiveisiisi sopiva keittiö Inspiraattorilla! »

Keittiömestarin blogi: Raikas kerrosjälkiruoka

Tässä jälkiruoassa maistuvat vuorotellen täyteläinen passion-kookosvaahto, raikas mango sekä makea ja rapea marenki! Kookosmaito kannattaa viilentää ensin jääkaapissa. Kookosmaidon tulee olla kylmää, jotta se vatkaantuu vaahdoksi. Kokoa jälkiruoat annosmaljoihin juuri ennen tarjoilua.

400 ml kookosmaitoa
200 g limellä tai sitruunalla maustettua rahkaa
½ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
8 kpl passionhedelmää
n. 100 g marenkia
1 kypsä mango
  tuoretta sitruunamelissaa koristeluun
  1. Vatkaa jääkaappikylmä kookosmaito vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sokerit ja maustettu rahka.
  2. Puolita passionhedelmät ja purista sisus ulos. Sekoita sisus massan joukkoon, mutta jätä hieman passionhedelmää sivuun koristelua varten.
  3. Poista mangon kivi ja kuoret. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
  4. Kokoa jälkiruoka kerroksittain jälkiruokakulhoihin: passion-kookosvaahtoa, marenkeja murustettuna ja mangokuutioita.

Koristele lopuksi passionhedelmällä, marengilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Kaikki kirjoitukset