Keittiömestarin blogi: Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä
7.9.2020
Neljälle
Reseptit

4 kpl | raakamakkaroita |
400 g | ruusukaalia |
2 kpl | fenkolia |
1 | punasipuli |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
3 rkl | oliiviöljyä |
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Poista fenkoleista ja ruusukaaleista kannat.
- Viipaloi fenkoli ja puolita ruusukaalit.
- Kuori ja pilko punasipuli lohkoiksi.
- Levitä kasvikset uunipellille ja mausta ne suolalla, pippurilla ja öljyllä.
- Paista raakamakkaroita pannulla öljyssä hetken ajan, jotta saat niiden pintaan kauniin värin.
- Paista kasviksia uunissa viiden minuutin ajan. Lisää joukkoon makkarat ja paista vielä kymmenen minuuttia.
Granaattiomena-vinegrette
puolikkaan granaattiomenan siemenet ja mehu | |
¼ dl | punaviinietikkaa |
¼ dl | oliiviöljyä |
1 tl | sokeria |
¼ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
- Leikkaa granaattiomena keskeltä puoliksi niin, että toiseen puolikkaaseen jää ”hattu” ja toiseen kanta.
- Aseta pöydälle kulho, jonka päällä pitelet granaattiomenan puolikasta siemenpuoli alaspäin.
- Koputtele granaattiomenan kuorta puukauhalla ja anna siementen ja mehun tippua kulhoon.
- Poista joukosta mahdolliset valkoiset osat.
- Tee vinegrette sekoittamalla nesteet ja mausteet keskenään, ja lisää lopuksi joukkoon granaattiomenan siemenet ja mehu.
Kaikki kirjoitukset
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018