Kevätkampanja: keittiökalusteet -40 %! Lue lisää » Suurin osa myymälöistämme palvelee normaalisti, tarkistathan myymäläkohtaiset aukioloajat. Voit varata ajan myös etätapaamiseen. Lue lisää »

Keittiömestarin blogi: Punajuuri-suklaakakku

Juurekset sopivat hyvin kypsennettyinä myös jälkiruokiin! Tässä reseptissä punajuuri tuo täyteläisyyttä suklaatäytteen kanssa pähkinäiseen kakkupohjaan. Punajuurien keittoliemen voi hyödyntää pohjan kostutukseen ja kuorrutukseen. Tuoreilla viikunoilla, karhunvatukoilla ja rosmariinin oksilla koristeluun saa kivan syksyisen ilmeen.

Ainekset

Pohja

400 gpunajuurta
150 gvoita
3 kplkananmunia
2,5 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 dlrouhittuja pekaanipähkinöitä
puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna

Täyte

150 gtummaa suklaata
2 dlvispikermaa
0,5 dlsokeria
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 rklappelsiinin mehua
puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna

Kuorrute

2-3 rklpunajuuren keittolientä
3 dltomusokeria
1 palatummaa suklaata raastettuna
tuoreita viikunoita ja karhunvatukoita sekä rosmariinin oksia koristeluun

Valmistus

Pohja

  1. Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja raasta ne.
  2. Valuta raaste siivilän läpi, säästä keittoliemi kakun kostutukseen ja kuorrutukseen.
  3. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.
  5. Lisää joukkoon voisula, appelsiininkuoriraaste ja pähkinärouhe.
  6. Mittaa valutettua punajuuriraastetta kolme desilitraa (250g) taikinan joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa voimakkaasti.
  7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Täyte

  1. Valmista täyte sulattamalla suklaa mikroaaltouunissa 10-20 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen.
  2. Vatkaa kerma sokerin kanssa löysäksi vaahdoksi ja sekoita suklaan joukkoon.
  3. Kääntele sekaan appelsiininkuoriraaste ja tuorejuusto.
  4. Lisää appelsiinimehua, kunnes massa on notkeaa.

Kasaaminen ja kuorrutus

  1. Leikkaa hyvin jäähdytetty kakkupohja kolmeksi levyksi.
  2. Kostuta alin levy punajuuriliemellä ja levitä päälle puolet täytteestä. Tee toinen kerros samoin. Nosta päälle kansilevy ja valmista kuorrutus.
  3. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja mittaa päälle punajuuriliemi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä kuorrutus kakun pintaan, ripottele päälle suklaarouhetta ja tuoreita marjoja.
  5. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.