Keittiömestarin blogi: Punajuuri-suklaakakku
17.11.2019
Reseptit

Juurekset sopivat hyvin kypsennettyinä myös jälkiruokiin! Tässä reseptissä punajuuri tuo täyteläisyyttä suklaatäytteen kanssa pähkinäiseen kakkupohjaan. Punajuurien keittoliemen voi hyödyntää pohjan kostutukseen ja kuorrutukseen. Tuoreilla viikunoilla, karhunvatukoilla ja rosmariinin oksilla koristeluun saa kivan syksyisen ilmeen.
Ainekset
Pohja
400 g | punajuurta |
150 g | voita |
3 kpl | kananmunia |
2,5 dl | sokeria |
3 dl | vehnäjauhoja |
2 rkl | kaakaojauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vaniljasokeria |
1 dl | rouhittuja pekaanipähkinöitä |
puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna |
Täyte
150 g | tummaa suklaata |
2 dl | vispikermaa |
0,5 dl | sokeria |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
2 rkl | appelsiinin mehua |
puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna |
Kuorrute
2-3 rkl | punajuuren keittolientä |
3 dl | tomusokeria |
1 pala | tummaa suklaata raastettuna |
tuoreita viikunoita ja karhunvatukoita sekä rosmariinin oksia koristeluun |
Valmistus
Pohja
- Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja raasta ne.
- Valuta raaste siivilän läpi, säästä keittoliemi kakun kostutukseen ja kuorrutukseen.
- Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.
- Lisää joukkoon voisula, appelsiininkuoriraaste ja pähkinärouhe.
- Mittaa valutettua punajuuriraastetta kolme desilitraa (250g) taikinan joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa voimakkaasti.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Täyte
- Valmista täyte sulattamalla suklaa mikroaaltouunissa 10-20 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen.
- Vatkaa kerma sokerin kanssa löysäksi vaahdoksi ja sekoita suklaan joukkoon.
- Kääntele sekaan appelsiininkuoriraaste ja tuorejuusto.
- Lisää appelsiinimehua, kunnes massa on notkeaa.
Kasaaminen ja kuorrutus
- Leikkaa hyvin jäähdytetty kakkupohja kolmeksi levyksi.
- Kostuta alin levy punajuuriliemellä ja levitä päälle puolet täytteestä. Tee toinen kerros samoin. Nosta päälle kansilevy ja valmista kuorrutus.
- Siivilöi tomusokeri kulhoon ja mittaa päälle punajuuriliemi ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrutus kakun pintaan, ripottele päälle suklaarouhetta ja tuoreita marjoja.
- Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Kaikki kirjoitukset
- Tuomarina Taitaja2022-kilpailussa23.6.2022
- Kuhaa paahdetuilla kasviksilla15.6.2022
- Tunnelmia kahvifestivaaleilta17.5.2022
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018