Keittiömestarin blogi: Porin ja Rauman pintxo-kisat

Pääsin tuomaroimaan Porissa ja Raumalla elokuussa järjestettyjä pintxo-kisoja. Kilpailun ideana on tarjota Pohjois-Espanjasta tuttuja pikkuherkkuja edulliseen hintaan, ja esitellä samalla ravintoloiden innovatiivisuutta ja tarjontaa. Tapahtuman aikana asiakkaat kiertelevät maistelemassa kisapintxoja eri ravintoloissa ja tutustuvat uusiin paikkoihin matalalla kynnyksellä.
Kilpailuun osallistui Porissa 22 ravintolaa ja Raumalla neljä. Näistä ravintoloista jokainen tarjosi omaa kisa-pintxoaan, eli kaksi euroa maksavaa, muutamalla suupalalla syötävää pikkuannosta. Asiakkaat saivat äänestää omaa suosikkiaan netissä, ja me tuomarit pisteytimme jokaisen annoksen ja näin valitsimme voittajan sekä Raumalta että Porista.
Porissa voiton vei ravintola Raatihuoneen kellari. Heidän pintxossaan oli savusilakkatartaria, Räpsöön leipää, tyrnihilloa, marinoitua sipulia, savustettua silakkafilettä sekä ruispurje. Pintxossa oli hyödynnetty mukavasti paikallisuutta ja siinä oli useita eri komponentteja, jotka kuitenkin toimivat hienosti yhteen. Lisäpisteitä toi vielä meille tarjottu alkoholiton tyrnishotti, joka raikasti kokonaisuutta.
Raumalla voittaja-annoksen tarjosi ravintola Kapteeninhuone. Heidän pintxossaan oli savustettua pekonisipsiä, tomaattipölyä sekä savuomenakreemiä. Se oli hieman yksinkertaisempi, mutta erittäin toimiva. Mauissa oli intensiivisyyttä ja jokainen komponentti täydensi annosta omalta osaltaan.
Rauman ravintolat kiersimme hyvinkin nopeasti yhdessä illassa, mutta Porin ravintoloiden kiertämiseen meni suunnilleen yhden työpäivän verran. En ollut ennen käynyt monessakaan Porin ravintoloista, ja yllätyin positiivisesti heidän nykyisestä ravintola- ja kahvilatarjonnastaan! Raumalla olisin toivonut useamman yrityksen lähteneen mukaan kisaan, sillä tiedän siellä olevan hyvinkin potentiaalisia ravintoloita, joilla olisi mahdollisuudet voittoon. Toivotaan, että ensi vuonna sielläkin suunnalla oltaisiin paremmin hereillä tapahtumasta, joka on erittäin hyvää markkinointia uusien asiakkaiden saamiseksi.
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018