Keittiömestarin blogi: Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa

Parin kuukauden työskentelyn jälkeen meillä oli vajaat kolme viikkoa aikaa kiertää Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. Kilometrejä kertyi paljon, mutta niin tuli myös uusia kokemuksia. Oli upeaa huomata, miten paljon maisemat vaihtelivat jo lyhyiden ajomatkojen aikana.

Meille tutut maaseutumaisemat vaihtuivat saaren keskiosassa vulkaaniseen maaperään, tulivuoriin ja geysireihin. Rotoruan kaupungissa tutustuimme Maori-kulttuuriin ja pääsimme seuraamaan heidän kädentaitojaan paikallisessa oppilaitoksessa, jossa opetettiin kädentaitoja muun muassa perinteiseen tatuointitekniikkaan, puunkaiverrukseen sekä kivestä valmistettavien riipusten ja aseiden tekoon. Maistoimme maorien perinneruokaa hangia, joka valmistetaan lihasta ja kasviksista ikään kuin rosvopaistin tapaan. Maorit hyödynsivät ruoanvalmistuksessa myös kuumia lähteitä ruuan kypsennykseen.

Saaren lämpimässä pohjoisosassa pääsimme nauttimaan viinitiloista, upeista rannoista sekä veneretkistä. Uuden-Seelannin suurimman kaupungin Aucklandin edustalla sijaitsevalta Waiheke-saarelta löysimme huikeita viinitiloja upeissa maisemissa, joista monissa tarjottiin myös laadukasta ruokaa.
Vietimme ystävänpäivän erikoisimmalla rannalla, jolla olen koskaan ollut. Hot Water Beach -rannalla voi nimensä mukaisesti kaivaa esiin kuumaa vettä hiekan alta. Ranta oli täynnä ihmisiä kylpemässä itse tekemissään kuumissa kylvyissä, ja mekin tietysti vuokrasimme lapiot ja liityimme joukkoon. Veden löytäminen ei ollut hankalaa, mutta oikean lämpöisen veden löytäminen sen sijaan oli. Ensimmäinen kaivamamme kuoppa täyttyi jääkylmällä vedellä, toinen höyryävän kuumalla vedellä. Yhdistimme nämä kuopat, jolloin pääsimme toden teolla nauttimaan ystävänpäivästä sopivan lämpöisessä kylvyssä!

Taurangan kaupungissa osallistuimme veneretkelle, jonka tarkoituksena oli bongata delfiinejä sekä muita meren asukkeja. Monen tunnin ajelun jälkeen vihdoin löysimme suuren delfiiniparven, pari haita ja yksinään uiskentelevan hylkeen sekä pingviinin.
Kolmessa kuukaudessa ehdimme nähdä paljon Uutta-Seelantia ja saimme samalla todella upeita muistoja sekä uusia ystäviä! Aika ei kuitenkaan riittänyt Eteläsaaren kiertämiseen, joten jos joku päivä menemme takaisin, niin ainakin tällä maalla on vielä paljon tarjottavaa meille uusien kokemusten muodossa.
Kaikki kirjoitukset
- Tuomarina Taitaja2022-kilpailussa23.6.2022
- Kuhaa paahdetuilla kasviksilla15.6.2022
- Tunnelmia kahvifestivaaleilta17.5.2022
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018