Keittiömestarin blogi: Pintxofiesta Tamperrada
Vuotuinen Pintxo-tapahtuma Tamperrada järjestettiin taas Tampereella! Mukana oli 50 ravintolaa, joista jokainen oli suunnitellut kilpailuun osallistuvan pintxo-annoksen. Kilpailun voittajia on kaksi: eniten tuomariääniä ja eniten yleisöääniä saanut ravintola. Ravintolat tarjoavat usein myös muita pikkuannoksia kolmen euron hintaan.
Oli mukavaa kierrellä kaupungilla hyvässä seurassa ja päästä maistelemaan uusia makuja! Kävimme seitsemässä eri ravintolassa, jotka olimme aiemmin valinneet kisa-pintxon perusteella. Jaan omat suosikkiannokseni:
W30 Pop-Up: ”Etanalla ja persiljalla maustettua emmerpuuroa, valkosipulipestoa, sipulia”

Etana-emmerpuuro oli muotoiltu pallon muotoon ja friteerattu rapeaksi. Tiesin jo annoksen kuvauksen perusteella tämän olevan varmasti yksi suosikeistani, ja se todellakin täytti odotukset! Vaikkakin makua oli runsaasti, oli se tasapainossa, eikä mikään yksittäinen raaka-aine jyrännyt liikaa.
Dining 26: ”Perunacannelloni, savusiikapyreetä, suolaheinäemulsiota ja fermentoitua tomaattia”

Perunacannelloni oli todella rapsakka ja se oli täytetty voimakkaasti maistuvalla savusiikapyreellä. Suolaheinäemulsio taas toi annokseen raikkautta. Annoksen täydensi tarjoilijan suosittelema valkoviini.
Maranga: ”Kukkakaalia kolmella tapaa ja harissalla maustettua tiikeriravunpyrstöä”

Tiikeriravun maustamisessa oli käytetty juuri oikea määrä harissaa, joten myös kukkakaalin maistoi annoksessa hyvin. Rapea pohja, täyteläinen pyree ja mehevä tiikeriravunpyrstö toimivat tekstuureiltaan hyvin yhteen!
Muusa: ”Lootusasento: kuningasosterivinokasta, sitruuna-sellerikreemiä, lootusta ja caviartia”

Tämä oli hyvin mielenkiintoinen annos! Osterivinokas muistutti leikkisästi kampasimpukkaa. Vegaaniseksi pintxoksi maku oli hyvin merellinen caviartin eli merileväkaviaarin ansiosta.
Ravinteli Huber: ”Tartar, goudaa ja Worcester-majoneesia”

Tartar on yksi suosikkini alkuruoista. Tämä annos oli hyvin perinteinen, mutta oikein toimiva. Tartar suorastaan suli suuhun, mikä ei ollut yllätys, sillä Huberissa liha on aina ensiluokkaista!
Mielestäni onnistuneessa pintxossa tulee olla reilusti makua ja sen suunnittelu on tehty huolella. On kiva, jos annoksessa on jokin yllättävä elementti! Tapahtumassa kierrellessä tulee mukavaa vaihtelua, kun jokainen ravintola on suunnitellut annoksensa omaan liikeideaansa sopivaksi, eikä pintxoissa välttämättä tarvitse olla viitteitä niiden lähtömaahan Espanjaan.
Kaikki kirjoitukset
- Tuomarina Taitaja2022-kilpailussa23.6.2022
- Kuhaa paahdetuilla kasviksilla15.6.2022
- Tunnelmia kahvifestivaaleilta17.5.2022
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018