Keittiömestarin blogi: Phở-keitto tiikeriravuilla
16.2.2022
kahdelle
Reseptit

Vietnamilainen phở-keitto tuo mukavasti lämpöä keskelle talvea. Keitto on mausteinen, muttei tulinen. Se kannattaakin tarjoilla chilikastikkeen kera, jolloin tulisuutta voi lisätä itse oman maun mukaan. Tuoreet yrtit ja lime antavat keitolle raikkaan maun. Koko annoksen kruunaavat herkulliset tiikeriravun pyrstöt!
Ainekset
200 g | tiikeriravun pyrstöjä |
200 g | leveitä riisinuudeleita |
100 g | mungpavun ituja |
Liemi
100 g | retikkaa |
½ tl | mustapippuria |
3 rkl | kalakastiketta |
8 dl | vettä |
1 | kasvisliemikuutio |
2 | salottisipulia |
2 cm | pala inkivääriä |
2 kpl | tähtianista |
1 | kokonainen kanelitanko |
Tarjoiluun
2 | limeä |
1 nippu | kevätsipulia |
½ ruukku | korianteria |
½ ruukku | minttua |
2 | chiliä |
Sriracha-kastiketta |
- Aloita keittämällä liemi. Leikkaa retikka reiluiksi kuutioiksi ja puolita salottisipulit. Paahda kuivalla paistinpannulla salottisipulit, inkivääri, tähtianikset ja kanelitanko. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä lientä hiljalleen 15 minuutin ajan. Sammuta sen jälkeen levy ja jätä liemi maustumaan kannen alle toiseksi 15 minuutiksi.
- Jos tiikerirapujen suolia ei ole jo valmiiksi poistettu, poista ne tekemällä pienet viillot rapujen selkiin ja vetämällä suolet ulos.
- Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä ne keiton jälkeen jääkylmään veteen, jotta ne eivät kypsy liikaa.
- Siivilöi liemestä pois makuaineet ja kaada liemi takaisin kattilaan. Kiehauta liemi ja keitä siinä tiikeriravun pyrstöjä noin kahden minuutin ajan.
- Hienonna chilit ja kevätsipulit, leikkaa lime paloiksi. Nypi yrtit ruukusta ja asettele tarjoiluastioihin.
- Kokoa annokset. Annostele kulhoihin riisinuudelit, idut sekä ravunpyrstöt ja kaada lopuksi kuuma liemi päälle. Tarjoile lisukkeiden sekä sriracha-kastikkeen kera!
Kaikki kirjoitukset
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018