Tunnelmallisia tiloja -esitteestä inspiraatiota koko kodin sisustukseen! Selaa kuvastoa »

Keittiömestarin blogi: Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla

Perunaletut herkullisilla täytteillä sopivat niin illallis- kuin aamiaispöytään. Perunamuusin rippeet uppoavat hyvin suolaiseen lettutaikinaan! Jos käytät valmista muusia, voit laittaa nestettä hieman vähemmän saadaksesi lettutaikinaan sopivan koostumuksen.

Muista uppomunia tehdessäsi käyttää mahdollisimman tuoreita kananmunia onnistuaksesi!

Lettutaikina

3 dl keitettyä perunaa survottuna (tai valmista perunamuusia)
1 kananmuna
1,5–2 dl maitoa (2 dl jos käytät pohjana keitettyä perunaa, 1,5 dl jos muusia)
1 dl kaurajauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
rypsiöljyä ja voita paistamiseen

Perunaletut

  1. Keitä muusiperunat suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja survo kypsät perunat hienoksi.
  3. Sekoita keskenään kananmuna, maito, kaurajauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita massan joukkoon perunasurvos.
  4. Anna tekeytyä jääkaapissa puolen tunnin ajan.
  5. Paista rypsiöljyssä ja voissa pikkuletuiksi.

Paistos

1 sipuli
1 dl tuoreita kantarelleja
100 g lehtikaalia
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
  1. Hienonna sipuli pieneksi.
  2. Putsaa kantarellit ja puolita suurimmat sienet.
  3. Riivi lehtikaali irti lehtiruodista, jätä kova ruoti käyttämättä ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
  4. Paista ainekset öljyssä ja lisää lopuksi hieman voita antamaan makua.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.

Uppomuna

4 kpl kananmunia
1,5 l vettä
1 dl etikkaa
sormisuolaa
  1. Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Pienennä levyn lämpöä, odota että vesi poreilee vain hieman.
  2. Riko kananmuna kuppiin, pyöräytä vettä ja tiputa kananmuna kattilaan. Anna munien kypsyä noin 4 minuuttia.
  3. Nosta kananmunat reikäkauhalla talouspaperin päälle, tarkista keltuaisen kypsyys. Mausta sormisuolalla.

Koristele annos mikroyrteillä eli versoilla makusi mukaan.

Kaikki kirjoitukset