Keittiömestarin blogi: Omenainen possupata maa-artisokalla
6.2.2021
kuudelle
Reseptit

Possupadan valmistelut saa tehtyä nopeasti, jonka jälkeen pata hautuu uunissa itsekseen parin tunnin ajan. Kypsennyksen aikana voi viettää vaikkapa mukavan ulkoiluhetken, jonka jälkeen sisälle siirryttyä kuuma pata maistuu oikein erityisen herkulliselta! Possupataa raikastaa omenasiideri sekä omenapalat, joiden lisäksi maa-artisokka ja salvia täydentävät makumaailmaa.
800 g | porsaan kassleria |
200 g | pekonia |
500 g | maa-artisokkaa |
1 | palsternakka |
2 | sipulia |
1 | omena |
500 ml | omenasiideriä |
500 ml | lihalientä |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
½ ruukku | tuoretta salviaa |
- Kuutioi liha ja hienonna pekoni.
- Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa pienimmät artisokat puoliksi, suuremmat muutamaan osaan.
- Kuori palsternakka ja leikkaa se reiluiksi paloiksi.
- Kuori sipulit ja leikkaa ne neljään osaan.
- Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
- Paista hienonnettu pekoni rapeaksi kuivalla paistinpannulla. Kun pekonit ovat valmiit, siirrä ne sivuun ja paista kasslerkuutioiden pintaan kaunis väri. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Irrota salvian lehdet varsista.
- Laita kaikki ainekset pataan ja kaada joukkoon nesteet. Kiehauta pata liedellä ja siirrä pata sen jälkeen uuniin hautumaan kannen alla kahden tunnin ajaksi 160 asteessa.
- Lisää lopuksi muutama lehti tuoretta salviaa koristeeksi ja tarjoile perunamuusin kera.
Kaikki kirjoitukset
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018