Keittiömestarin blogi: Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa
Lähdin syyskuun alussa Taiwaniin Jeunes Chefs Rôtisseurs -kisoihin. Meitä kilpailijoita oli yhteensä 22, kaikki eri puolilta maailmaa. Oli hienoa päästä tutustumaan muihin nuoriin kokkeihin sekä heidän kulttuureihinsa!
Meille oli järjestetty paljon aktiviteettejä itse kilpailun lisäksi. Kävimme muun muassa yöllisellä kalastusretkellä, tutustuimme paikallisiin kala- ja hedelmätoreihin, söimme monta usean ruokalajin illallista – yhden Taipei 101:ssa, joka on maailman kuudenneksi korkein rakennus.
Itse kilpailu oli hyvin haastava. Meidän tuli valmistaa kolmen ruokalajin menu neljässä tunnissa. Saimme tietää loput menussa käytettävistä raaka-aineista lampaankareen lisäksi vain puolta tuntia ennen ruoanlaiton aloittamista. Haastavaa minulle oli erityisesti taskuravun käsittely – olin kokeillut sitä vain kerran aikaisemmin. Lisäksi vieras keittiö sekä tiukka aikataulu aiheuttivat haasteita. Sain kuitenkin lautaselle kaikki komponentit, joita olin suunnitellutkin ja vieläpä ajoissa. Silti kilpailun jälkeen oloni oli epävarma, en tiennyt yhtään pitivätkö makutuomarit annoksistani.
Palkintojenjakotilaisuudessa pronssimitali siis todella yllätti! Tuomareilta sain kiitosta oikeaoppisista valmistusmenetelmistä, annosten esillepanosta, raaka-aineiden rakenteista sekä makujen harmoniasta.
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018