Keittiömestarin blogi: Nokkosgnocchit
26.6.2020
4 annosta
Reseptit

Taikina
1 kg | jauhoisia perunoita |
200-300 g | 00-jauhoja |
1 | kananmuna |
1 ½ tl | suolaa |
2 rkl | kuivattua nokkosta jauheena |
1 dl | parmesaanijuustoa raasteena |
Paistamiseen
50 g | voita |
1 dl | pinjansiemeniä |
½ tl | mustapippuria |
Sitruunan mehu ja kuori hienoksi raastettuna |
Päälle
100 g | serranokinkkua |
1 dl | rypsiöljyä |
Muutama tuore nokkonen nokkossipsejä varten | |
Raastettua parmesaanijuustoa |
Gnocchien valmistus
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat ja survo ne kuumina, mausta suolalla ja jauhetulla nokkosella. Kaada perunasurvos työpöydälle ja anna jäähtyä noin 15 minuutin ajan.
- Raasta parmesaanijuusto. Kaada työpöydälle levitetyn perunamassan sekaan kevyesti vispattu kananmuna. Sen jälkeen vaivaa massan joukkoon parmesaanijuusto sekä puolet jauhoista. Lisää tarvittaessa jauhoja, jotta saat kiinteän massan, joka ei tartu sormiin. Jaa massa neljään osaan. Ota yksi osio, rullaa se ohueksi pötköksi ja pilko se noin kahden sentin levyisiksi paloiksi.
- Muotoile palat asettamalla haarukka työpöydälle ja rullaamalla palat kevyesti sen yli. Lisää tarvittaessa jauhoja, mikäli massa tarttuu kiinni haarukkaan. Anna muotoiltujen gnocchien levätä vielä noin 15 minuuttia jääkaapissa.
Serranokinkkulastujen ja nokkossipsien valmistus
- Asettele serranokinkut yksitellen uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä uunissa 200 asteessa noin 8 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
- Valmista nokkossipsit irrottamalla lehdet varresta ja friteeraamalla ne rypsiöljyssä pienessä kattilassa. Öljyn lämpötila saa olla noin 160 astetta. Pieni määrä öljyä ylikuumenee helposti, joten kannattaa olla tarkkana. Tarkoituksena on jättää sipsit kauniin vihreiksi, eikä paistaa niitä liikaa. Jo muutaman sekunnin paisto riittää tekemään sipseistä rapeita.
- Paiston jälkeen nostele sipsit talouspaperin päälle jäähtymään ja ripottele päälle hieman suolaa.
Gnocchien keittäminen ja paistaminen
- Laita kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan ja keitä gnoccheja kunnes ne nousevat pintaan. Kannattaa tiputella gnocchit veteen yksitellen ja keittää ne erissä, jotta kattila ei ole liian täyteen ahdattu.
- Kun olet keittänyt gnocchit, lisää kuumennetulle paistinpannulle voita, ja paista ne kauniin ruskeiksi pinjansiementen kera.
- Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla sekä hienoksi raastetulla sitruunan kuorella. Myös tämä kannattaa tehdä parissa erässä, jotta paistinpannu ei ole liian täynnä ja gnocchit paistuvat mahdollisimman tasaisesti.
- Tarjoa gnocchit ja pinjansiemenet vadilla tai lautasilla, asettele niiden päälle rapeita serranokinkkupaloja sekä nokkosipsejä. Raasta lopuksi päälle hieman parmesaania.
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018