Keittiömestarin blogi: Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto
Suomen parhaaksi nuoreksi kokiksi tänä vuonna valittu Emmiina Lehtonen, 24, tunnustautuu ihmiseksi, joka viihtyy erinomaisesti keittiössä. Noblessan keittiömestarin loihtimat ruokaherkut kertovat todellisesta intohimosta kokkaamiseen.
Tampereella nykyisin asuva Emmiina Lehtonen on kouluttautunut ravintolakokiksi vuonna 2012. Tätä nykyä hän opiskelee restonomiksi Tampereen ammattikorkeakoulussa ja työskentelee samalla Tullin Saunalla kokkina. Työkokemusta Lehtoselle on ehtinyt kertyä nuoresta iästään huolimatta melkoisesti. Opiskelujensa ohessa hän on työskennellyt kokkina muun muassa Ravintola Näsinneulassa ja työharjoittelijana oslolaisessa kolmen Michelin-tähden ravintolassa. Keväällä 2017 Lehtonen oli opiskelijavaihdossa neljä kuukautta Etelä-Koreassa.
Emmiina Lehtonen kertoo olleensa aina kiinnostunut ruoanlaitosta. Kouluvuosinaan hän alkoi vakavammin pohtia ammattikokiksi kouluttautumista. Kun Lehtonen lopulta päätyi opiskelemaan ravintolakokiksi Rauman merenkulkuoppilaitokseen, ammatikseen työskentelystä keittiössä tuli entistä vahvemmin hänen juttunsa.
Tammikuussa 2018 Lehtonen julistettiin Suomen parhaaksi nuoreksi kokiksi hänen voitettuaan La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande ry:n järjestämän nuorten kokkien kilpailun. Syyskuussa Lehtonen edustaa Suomea nuorten kokkien MM-kilpailuissa Taiwanissa.
Noblessan keittiömestari kertoo saavansa inspiraatiota kokkaamiseen suomalaisuudesta sekä uusien ja perinteisten ruoanlaittotapojen yhdistelystä. Taiwanissakin Lehtonen haluaa menestyä omilla vahvuuksillaan. Laadukkaasti valmistettu skandinaavinen ruoka tekee taatusti vaikutuksen.
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018