Keittiömestarin blogi: Mansikka-pitaija-britakakku
16.11.2020
Reseptit
Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen loihtii kesän keskelle pimeää marraskuuta! Lähde videon tunnelmissa makumatkalle ja katso herkullisen mansikka-pitaija-britakakun resepti Keittiömestarin blogista. Lisää kesäistä leivontaa luvassa MTV3:lla maanantaisin klo 20. Nyt koko Suomi leipomaan!
Pohja
150 g | voita |
3 dl | vehnäjauhoja |
1,5 dl | sokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
3 | keltuaista |
1,5 dl | maitoa |
Marenki
3 | valkuaista |
1,5 dl | sokeria |
Täyte
4 dl | kuohukermaa |
2 rkl | sokeria |
1 rkl | vaniljasokeria |
400 g | sitruunarahkaa |
250 g | mansikoita |
1 | pitaija (lohikäärmehedelmä) |
syötäviä kukkia |
Kakkupohjan valmistus
- Kakkupohjan valmistamista varten sulata ensin voi ja yhdistä kuivat ainekset kulhossa.
- Lisää kulhoon keltuaiset, maito sekä voisula. Sekoita sähkövatkaimella taikinaksi.
- Levitä taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Marengin valmistus
- Marengin tekoon tarvitset kuivan ja puhtaan kulhon. Vaahdota siinä valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jonka jälkeen ala lisäämään sokeria ruokalusikallinen kerrallaan.
- Vatkaa niin kauan, kunnes vaahdosta muodostuu marenki, joka pysyy paikallaan, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.
- Jaa marenki taikinan päälle irtopohjavuokiin ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuutin ajan.
- Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä, täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.
Täytteen valmistus
- Vatkaa kuohukerma ja sokerit vaahdoksi kakun täytettä varten.
- Sekoita kermavaahdon joukkoon sitruunarahka.
- Viipaloi puolet mansikoista kakun täytettä varten ja leikkaa puolet mansikoista neljään osaan koristelua varten.
- Puolita pitaija pitkittäin halki ja muotoile hedelmälihasta palloraudalla palloja.
- Levitä täytteestä puolet kakkupohjan väliin, lisää sen päälle viipaloidut mansikat ja laita toinen kakkupohja kanneksi. Levitä loput täytteestä kannelle.
- Asettele mansikkalohkot ja pitaija-pallot kakun päälle. Viimeistele britakakku syötävillä kukilla.
Kaikki kirjoitukset
- Tuomarina Taitaja2022-kilpailussa23.6.2022
- Kuhaa paahdetuilla kasviksilla15.6.2022
- Tunnelmia kahvifestivaaleilta17.5.2022
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018