Nyt saat ostoksillesi 6 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa OP-rahoituksella »

Keittiömestarin blogi: Mansikka-pitaija-britakakku

Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen loihtii kesän keskelle pimeää marraskuuta! Lähde videon tunnelmissa makumatkalle ja katso herkullisen mansikka-pitaija-britakakun resepti Keittiömestarin blogista. Lisää kesäistä leivontaa luvassa MTV3:lla maanantaisin klo 20. Nyt koko Suomi leipomaan!

Pohja

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3 keltuaista
1,5 dl maitoa

Marenki

3 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte

4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
400 g sitruunarahkaa
250 g mansikoita
1 pitaija (lohikäärmehedelmä)

syötäviä kukkia

Kakkupohjan valmistus

  1. Kakkupohjan valmistamista varten sulata ensin voi ja yhdistä kuivat ainekset kulhossa.
  2. Lisää kulhoon keltuaiset, maito sekä voisula. Sekoita sähkövatkaimella taikinaksi.
  3. Levitä taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Marengin valmistus

  1. Marengin tekoon tarvitset kuivan ja puhtaan kulhon. Vaahdota siinä valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jonka jälkeen ala lisäämään sokeria ruokalusikallinen kerrallaan.
  2. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahdosta muodostuu marenki, joka pysyy paikallaan, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.
  3. Jaa marenki taikinan päälle irtopohjavuokiin ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuutin ajan.
  4. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä, täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.

Täytteen valmistus

  1. Vatkaa kuohukerma ja sokerit vaahdoksi kakun täytettä varten.
  2. Sekoita kermavaahdon joukkoon sitruunarahka.
  3. Viipaloi puolet mansikoista kakun täytettä varten ja leikkaa puolet mansikoista neljään osaan koristelua varten.
  4. Puolita pitaija pitkittäin halki ja muotoile hedelmälihasta palloraudalla palloja.
  5. Levitä täytteestä puolet kakkupohjan väliin, lisää sen päälle viipaloidut mansikat ja laita toinen kakkupohja kanneksi. Levitä loput täytteestä kannelle.
  6. Asettele mansikkalohkot ja pitaija-pallot kakun päälle. Viimeistele britakakku syötävillä kukilla.

Kaikki kirjoitukset