Keittiömestarin blogi: Kuulumiset Uudesta-Seelannista

Matkan ensimmäinen kuukausi on mennyt nopeasti. Vietimme ensimmäisen viikon tuulisessa Wellingtonissa hoitaen pankki- ja liittymäasiat kuntoon. Ehdimme myös kierrellä pääkaupungin nähtävyyksissä, kuten kasvitieteellisessä puutarhassa sekä eläintarhassa, jossa näimme vilaukselta maan kansalliseläimen, kiivin.
Wellingtonista lähdimme ajamaan kohti työ- ja asuinpaikkaamme, jossa majailimme viikon jo ennen töiden alkua. Sinä aikana pääsimme käymään Pohjoissaaren eteläisimmässä kärjessä, Cape Palliserin majakalla. Majakan tuntumassa rannikolla asui suuri lauma merikarhuja eli turkishylkeitä. Oli jännittävää päästä katselemaan niin läheltä villien eläinten kanssakäymistä. Kiertoajelun aikana poikkesimme myös eräällä Taru sormusten herrasta -elokuvan kuvauspaikalla – niitä täällä tuntuu löytyvän vähän joka puolelta maata.
Työt ovat lähteneet hyvin käyntiin, ja kesäsesonki alkaa olla vilkkaimmillaan. Työpaikalla asuminen työkavereiden kanssa on vaatinut hieman totuttelua, mutta on omalla tavallaan hauskaa. Meillä on mieheni kanssa oma huone, ja keittiön ja kylpyhuoneet jaamme noin kymmenen hengen kanssa. Talo sijaitsee lammas- ja lehmäaitausten keskellä vuorten ja meren tuntumassa.
Täällä luonto on hyvin lähellä jatkuvasti. En ole koskaan Suomessa nähnyt näin paljon jäniksiä ja fasaaneja, vaikka kasvoinkin lapsuuteni maaseudulla. Vuorella patikoidessa vastaamme tuli jopa villisika, ja rannalla näimme pari pientä hain raatoa. On upeaa asua näin eristyksissä kaupunkien vilskeestä. Hyvällä säällä tähtitaivas näyttää uskomattoman kauniilta. Bongasimme eräänä iltana jopa kaksi muuta galaksia sekä osion omasta linnunradastamme.
Vielä on jäljellä reilu kuukausi työskentelyä, jonka jälkeen pääsemme reissaamaan ympäri Uuden-Seelannin pohjoisinta osaa.
Kaikki kirjoitukset
- Tuomarina Taitaja2022-kilpailussa23.6.2022
- Kuhaa paahdetuilla kasviksilla15.6.2022
- Tunnelmia kahvifestivaaleilta17.5.2022
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018