Keittiömestarin blogi: Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika

Kananpojan kypsentäminen uunissa käy helposti. Klementiineillä täytettynä liha pysyy mehevänä ja se saa mukavaa jouluista makua neilikoista. Lisukkeena tarjoillaan bulgurvehnää lehtipersiljalla maustettuna.
1 | kokonainen kananpoika |
5 | klementiiniä |
2 dl | kanalientä |
1 rkl | kokonaisia neilikoita |
1 ruukku | timjamia |
1/2 tl | muskottipähkinää |
2-3 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
1 tl | rypsiöljyä |
1/2 tl | kanelia |
2 cl | Grand Marnier -likööriä |
3 dl | bulgurvehnää |
6 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
1 ruukku | lehtipersiljaa |
Huuhtele kananpoika ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Mausta sekä sisä- että ulkopuolelta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä, timjamilla ja öljyllä. Kuori kolme klementiiniä, ja työnnä jokaiseen niistä viisi kokonaista neilikkaa. Täytä kananpojan vatsa neilikoilla maustetuilla klementiineillä.
Purista loput klementiinit mehuksi ja kiehauta kanaliemen kanssa kattilassa.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Aseta kananpoika rinta alaspäin uunivuokaan ja paista 15 minuuttia. Käännä kananpoika rinta ylöspäin ja kaada klementiinin mehu ja kanaliemi vuokaan. Paista vielä 50-60 minuuttia riippuen kananpojan koosta. Liha on kypsää, kun lihasneste on kirkasta lihaa viiltäessä.
Poista klementiinit vatsasta ja kääri kananpoika folioon lepäämään. Kaada liemi vuoasta kattilaan ja lisää myös vatsassa olleet klementiinit. Lisää 2 cl Grand Marnieriä ja kiehauta kasaan. Siivilöi kastike ja mausta kanelilla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Keitä bulgurvehnää vedessä 10 minuuttia ja mausta suolalla sekä hienonnetulla lehtipersiljalla.
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018