Keittiömestarin blogi: Kohteena Uusi-Seelanti

Tästä talvesta on tulossa melko erilainen aiempiin talviin verrattuna - vietämme sen nimittäin mieheni kanssa Uuden-Seelannin lämmössä. Matka kestää kolme kuukautta ja tarkoituksena on työskennellä maaseudulla sijaitsevan viiden tähden majoitusliikkeen ravintolassa, sekä matkustella myös jonkin verran ympäri Uuden-Seelannin upeita maisemia.
Ammatillisessa mielessä odotan ”kesätyöltä” erityisen paljon täysin uusien raaka-aineiden ja villiyrttien käyttöä. Haluan myös oppia parhaimmat valmistustavat paikalliselle lampaalle – sitä käytetään laajalti ympäri maailman.
Uusi-Seelanti on sellainen maa, josta minulla itselläni on aika vähän tietoa, joten on mukavaa, kun kohteesta on niin paljon opittavaa. Työpaikkamme sijaitsee Pohjoissaaren eteläosassa, 1,5 tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista Wellingtonista. Se on sen verran syrjässä, että auton vuoraus on melkeinpä välttämättömyys, kun lähimpään kauppaankin on jo 40 minuutin ajomatka.
Matka on vaatinut paljon järjestelyjä koko syksyn ajan ja on erittäin jännittävää, että lähdön hetki koittaa aivan pian! Lento kestää kaiken kaikkiaan 30 tuntia kahdella välilaskulla ja aikaeroa kohteessa on 10 tuntia. Hetki varmaankin menee totutellessa paikalliseen aikaan ja siihen, että kesä on Uudessa-Seelannissa vasta aluillaan. Seuraavassa postauksessa päivitän kuulumisia siitä, miten arki on lähtenyt rullaamaan uudessa maassa.
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018