Keittiömestarin blogi: Knafeh

Knafeh on jälkiruoka, joka on kotoisin Lähi-idästä. Herkulliseksi sen tekee rapsakka pinta sekä ihanan kermainen sisus! Knafeh on täydellinen jälkiruoka illallisella tarjottavaksi, sillä sen voi koota jo edellisenä päivänä kylmiöön ja paistaa juuri ennen tarjoilua. Voit paistaa sen joko vaivattomasti uunissa tai nopeammin mutta hieman työläämmin paistinpannulla. Tarjoile pistaasijäätelön kera!

Sokeriliemi

2,5 dlvettä
2 dlsokeria
1sitruunan mehu

Laita kaikki siirapin ainekset kattilaan ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes koostumus on hieman paksuuntunut.

Knafeh

250 gkataifi-taikinaa (löytyy Lähi-idän tuotteita myyvistä kaupoista)
200 gricotta-juustoa
3 dlkermaa
1 tlruusuvettä
1 rklmaissitärkkelystä
1 rklsokeria
75 gvoita
½ dlöljyä
  • Ota kataifi-taikina paketista ja revi se ilmavaksi, ikään kuin kasaksi riisinuudeleita.
  • Sulata voi, sekoita joukkoon öljy ja kaada taikinan päälle.
  • Sekoita käsin niin että voi-öljy-seosta on joka puolella taikinaa.
  • Täytettä varten kuumenna kerma kattilassa, lisää vesitilkan joukkoon liuotettu maissitärkkelys ja sekoita huolellisesti, kunnes seos kiehahtaa.
  • Käytä haarukkaa avuksi ricotan survomisessa ja sekoita joukkoon ruusuvesi.
  • Lisää joukkoon hieman jäähtynyt, maissitärkkelyksellä suurustettu kerma.

Päälle

½ dlpistaasia
1 rklruskeaa sokeria
1 tlkanelia

Rouhi pistaasit ja paahda niitä hieman pannussa sokerin ja kanelin kanssa.

Knafeh uunissa

  • Jaa kataifi-taikina kahteen osaan.
  • Kokoa uunipelti tai -vuoka niin, että pohja peittyy tasaisesti kataifi-taikinasta.
  • Lisää täytettä keskelle ja peitä se lopulla kataifilla.
  • Paista 20-30 minuuttia 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea.

Knafeh paistinpannulla

  • Sulata pieni nokare voita paistinpannulla.
  • Täytä pohja tasaisesti kataifi-taikinalla. Jätä puolet taikinasta paistoksen kantta varten.
  • Lisää täytettä keskelle ja peitä se kataifilla.
  • Paista noin 5 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea ja kumoa knafeh lautaselle.
  • Sulata uusi nokare voita pannulla ja paista toista puolta myös viisi minuuttia.

Kaada puolet sokeriliemestä knafehin päälle heti kun otat sen pois uunista tai lopetat pannulla paistamisen. Laita loput siirapista tarjolle pöytään, mikäli vieraasi kaipaavat jälkiruokaan lisää makeutta. Ripottele annoksen pinnalle rouhittua pistaasipähkinää.