Keittiömestarin blogi: Kirsikka-valkosuklaatiramisu
13.7.2020
kahdeksalle
Reseptit

Valmista ihanan kesäinen versio perinteisestä tiramisusta! Kirsikan happamuus ja valkosuklaan makeus täydentävät toisiaan, kun taas kardemumma tuo makuun mielenkiintoisen twistin. Täydellinen tarjottava mökkivieraille, sillä jälkiruoan voi koota valmiiksi jo edellisenä iltana!
Kirsikkahilloke
450g | tuoreita kirsikoita |
½ dl | hillosokeria |
1 tl | kardemummaa |
2 rkl | vettä |
Täyte
2 | kananmunaa |
½ dl | sokeria |
250 g | mascarponea |
3 rkl | kirsikkalikööriä tai amarettoa |
200 g | Savoiardi-keksejä |
½ dl | vahvaa kahvia |
Koristeluun
50 g | kirsikoita |
50 g | valkosuklaata |
- Halkaise kirsikat, poista niistä kivet ja varret ja lisää ne kattilaan sokerin, kardemumman ja veden kera. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone ja 2 rkl likööriä. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä valkuaisvaahto varovasti käännellen keltuais-mascarponevaahtoon.
- Yhdistä vahva kahvi ja 1 rkl likööriä.
- Asettele 100 g Savoiardi-keksejä astian pohjalle, valele keksit puolella kahvi-likööriseoksesta ja kaada päälle puolet kirsikkahillokkeesta sekä puolet mascarponevaahdosta. Toista toinen kerros samoin tavoin.
- Laita kulho jääkappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Raasta valkosuklaa. Viimeistele tiramisu valkosuklaaraasteella ja kokonaisilla kirsikoilla.
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018