Keittiömestarin blogi: Kesälomavinkit Tampereelle

Kotimaanmatkailu on varmasti tänäkin vuonna suuressa suosiossa. Siksi haluan jakaa omat suositukseni kesäpäivän viettoon Tampereella. Ota vinkit talteen, mikäli kesälomasuunnitelmasi ovat edelleen auki!
Luontoa Tampereella riittää, ja vieläpä ihan keskustan tuntumassa. Tee kävelyretki Pyynikinharjulle, käy munkkikahvilassa ja ihastele samalla maisemia näkötornista. Hatanpään Arboretumilla pääset kävelylle kauniiseen puistomaisemaan Pyhäjärven rannalle. Katsasta Hatanpään kartano ja sen vieressä sijaitseva ruusutarha. Viikinsaaressa vietät kokonaisen kesälomapäivän luontopolulla kulkien, uiden, saunoen ja syöden, sekä erilaisia aktiviteetteja harrastaen. Paikan päälle pääsee laivalla Laukontorilta 20 minuutissa.
Syömiseen ja juomiseen Tampere tarjoaa jotain joka makuun! Lounasaikaan suosittelen suuntaamaan Pohjoismaiden suurimpaan kauppahalliin, josta löydät monia erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Fine dining -ravintoloista voisin suositella katsastamaan Ravintola C:n sekä Kajon. Rennompaa ruokailua ja eksoottisia makuja tarjoavat Aloha Ramen, Muusa sekä Bonker Moodcourt. Drinkeille suosittelen suuntaamaan palkittuun cocktailbaari Tiimaan tai kauniisiin maisemiin kattoterasseille Periscopeen tai Moro Sky Bariin. Lillan Hotel Cafe Butikista löydät majoituksen uniikissa boutiquehotellissa.
Saunapääkaupunki tarjoaa monia erilaisia yleisiä saunoja, kuten Rauhaniemen kansankylpylä, moderni saunaravintola Kuuma sekä Suomen vanhin yleinen sauna, Rajaportin sauna. Hellepäivänä Tampereella kannattaa suunnata uimaan joko maauimalaan, Rosendahlin rannalle tai Eteläpuistoon.
Aktiivisemman kesäloman ohjelmaksi sopii esimerkiksi Pyhäjärven maisemareitin ympäri pyöräily tai kiipeilypuistossa vierailu! Tallipihalta löydät kauniit pikkupuodit ja usein erityisesti lapsia innostavaa ohjelmaa. Myös moni Suomen kiinnostavimmista museoista sijaitsee Tampereella, ja kesäpäivä kuluu nopeasti esimerkiksi Muumimuseossa tai Vakoilumuseossa. Kulttuurinnälkäisille kävijöille suosittelen museokeskus Vapriikin usean eri näyttelyn yhdistelmää, jossa riittää koettavaa!
Tässä joitain omia suosikkejani Tampereelta. Suomi on täynnä kivoja kesäkaupunkeja, joten kommentoi alle ja jaa omat vinkkisi muille! Mitä kotikaupunkisi paikkoja suosittelisit turisteille?
Kaikki kirjoitukset
- Tuomarina Taitaja2022-kilpailussa23.6.2022
- Kuhaa paahdetuilla kasviksilla15.6.2022
- Tunnelmia kahvifestivaaleilta17.5.2022
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018