Keittiömestarin blogi: Jokirapu-orzo-pasta
12.9.2018
4 annosta
Reseptit

Orzo-pastan muoto muistuttaa hämmästyttävästi riisinjyvää ja se imee itseensä riisin lailla rutkasti makua. Sattumien lisäksi itse pasta maistuu ravulle kuorista keitetyn liemen ansiosta. Voit tehdä nopeamman version reseptistä ostamalla jokiravunpyrstöjä suolaliemessä ja valmistamalla liemen hummerifondista.
Rapuliemi
1 kg | kokonaisia joki- tai täplärapuja |
2 rkl | rypsiöljyä |
2 | porkkanaa |
1 | salottisipuli |
maustepippuria |
- Renssaa rapujen liha irti pyrstöstä ja saksista.
- Pakkaa lihat kylmiöön odottamaan ja käytä kuoret liemen keittoon.
- Kuullota rapujen kuoret, pilkotut porkkanat ja sipuli, lisää yksi litra vettä ja muutama maustepippuri joukkoon.
- Kiehuta kasaan, kunnes lientä on jäljellä noin 1-2 dl.
- Siivilöi tiheän siivilän läpi.
Jokirapupasta
3-4 dl | orzo-pastaa |
1 rkl | voita |
3 | salottisipulia |
3 | valkosipulinkynttä |
1-2 dl | rapulientä |
150 g | ranskankermaa |
tuoretta tilliä | |
tuoretta ruohosipulia | |
suolaa | |
pippuria | |
½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna |
- Keitä orzo-pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Kuullota toisessa kattilassa hienonnetut salottisipulit ja valkosipulinkynnet voissa, lisää rapuliemi ja ranskankerma.
- Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja sitruunan raastetulla kuorella sekä hienonnetulla tillillä ja ruohosipulilla.
- Lisää jokirapujen lihat ja kastike pastan joukkoon.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018