Menu

Keittiömestarin blogi: Jokirapu-orzo-pasta

Jokirapu-orzo-pasta

Orzo-pastan muoto muistuttaa hämmästyttävästi riisinjyvää ja se imee itseensä riisin lailla rutkasti makua. Sattumien lisäksi itse pasta maistuu ravulle kuorista keitetyn liemen ansiosta. Voit tehdä nopeamman version reseptistä ostamalla jokiravunpyrstöjä suolaliemessä ja valmistamalla liemen hummerifondista.

Rapuliemi

1 kg kokonaisia joki- tai täplärapuja
2 rkl rypsiöljyä
2 porkkanaa
1 salottisipuli
maustepippuria
  1. Renssaa rapujen liha irti pyrstöstä ja saksista.
  2. Pakkaa lihat kylmiöön odottamaan ja käytä kuoret liemen keittoon.
  3. Kuullota rapujen kuoret, pilkotut porkkanat ja sipuli, lisää yksi litra vettä ja muutama maustepippuri joukkoon.
  4. Kiehuta kasaan, kunnes lientä on jäljellä noin 1-2 dl.
  5. Siivilöi tiheän siivilän läpi.

Jokirapupasta

3-4 dl orzo-pastaa
1 rkl voita
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1-2 dl rapulientä
150 g ranskankermaa
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
suolaa
pippuria
½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  1. Keitä orzo-pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  2. Kuullota toisessa kattilassa hienonnetut salottisipulit ja valkosipulinkynnet voissa, lisää rapuliemi ja ranskankerma.
  3. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja sitruunan raastetulla kuorella sekä hienonnetulla tillillä ja ruohosipulilla.
  4. Lisää jokirapujen lihat ja kastike pastan joukkoon.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.