Keittiömestarin blogi: Inspiraatiomatka Tukholmaan

Teimme kolmen päivän matkan Tukholmaan. Matkamme tarkoituksena oli lähinnä katsastaa kaupungin ruokaravintoloiden ja cocktail-baarien tarjontaa.

Parasta palvelua saimme ensimmäisenä iltana panimoravintola PangPangissa sekä Bistro Barbrossa. Ravintolat sijaitsivat lähellä toisiaan ja työntekijät olivat molemmissa paikoissa todella avuliaita ja puheliaita. PangPangissa nautimme baaritiskillä herkulliset osterit samppanjashoteilla baarimikon suosituksesta. Bistro Barbrossa söimme useamman jaettavan ruokalajin hyvässä tunnelmassa. Musiikki soi lujalla ja tunnelma oli rento, ruoka oli aasialaistyyppistä ja erittäin maistuvaa!

Cocktail-baarien taso on Tukholmassa korkea. Tjoget, a bar called Gemma sekä Lucy’s flower shop, ovat kaikki cocktail-ravintoloita, jotka tarjoavat laadukkaita juomasekoituksia, mutta ovat tunnelmaltaan melko erilaisia keskenään! Tjogetissa sain ehkäpä reissun parhaan ja mielenkiintoisimman cocktailin, jossa oli punajuurta, kookosta, inkivääriä sekä muskottipähkinää. A bar called Gemmassa oli mukavan ystävällinen palvelu, pienessä tilassa olevan baarin tunnelma oli hyvin rento. Lucy’s flower shop on taas erittäin tyylikäs ja viimeistelty baari, jota ei sattumalta löydä. Me jouduimme jopa kysymään naapuriravintolan työntekijältä apua paikan löytämisessä!

Koska koko ajan ei voi juoda tai syödä, teimme myös parit museovierailut. Vuonna 2013 avatussa Abba-museossa olen jo pitkään halunnut käydä, eikä museo tuottanut pettymystä! Jännittävintä oli itselleni nähdä yhtyeen käyttämiä alkuperäisiä asuja, erityisesti vuoden 1974 Euroviisuissa Abban käyttämät asut Waterloo-esityksessä. Museossa pääsi myös kokemaan erilaisia interaktiivisia elämyksiä. Pääsin jopa lavalle digitaalisten Abban jäsenten kanssa esittämään Mamma Mia -biisin!

Spritmuseumissa käsiteltiin ruotsalaista alkoholikulttuuria sekä alkoholin valmistusta yleisesti. Tämä oli oikein mielenkiintoinen näyttely, jossa pääsi konkreettisesti haistelemaan erilaisia alkoholeja ja niiden valmistuksessa käytettyjä mausteita.
Palaaminen keväisistä maisemista keskelle Suomen talvea hieman harmitti, mutta reissu toi ehdottomasti uutta virtaa arkeen ja inspiraatiota omaan työhön!
Kaikki kirjoitukset
- Sitruunainen parsapasta5.5.2022
- Vinkit kevään juhlien järjestämiseen21.4.2022
- Laventeli-bebet11.4.2022
- Inspiraatiomatka Tukholmaan24.3.2022
- Matcha-smoothie10.3.2022
- Parhaat kotiruoat talveen24.2.2022
- Phở-keitto tiikeriravuilla16.2.2022
- Mitkä ovat vuoden 2022 ruokatrendit?27.1.2022
- Gnocchivuoka luonnonkalasta13.1.2022
- Tapahtumantäyteinen loppuvuosi20.12.2021
- Jouluinen pataleipä11.12.2021
- Seesaminsiemendonitsit26.11.2021
- Juures-ohrasalaatti piparjuurikastikkeella18.11.2021
- Vuoden Alumni 20214.11.2021
- Sipulikupit kantarellilla ja valkosipulipyreellä18.10.2021
- Noblessa-menu Mikkelissä4.10.2021
- Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla8.9.2021
- Pintxofiesta Tamperrada4.9.2021
- Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä25.8.2021
- Makumatkalla Ahvenanmaalla14.8.2021
- Koivubingsu20.7.2021
- Vaiheet reseptien suunnittelussa6.7.2021
- Kesälomavinkit Tampereelle21.6.2021
- Kesäinen pasta9.6.2021
- Vietnamilaiset Bánh xèot18.5.2021
- Suomen Nuori Kokki -kilpailut 20216.5.2021
- Kylmäsavulohi-cronitsit15.4.2021
- Kauan odotettu kevät10.4.2021
- Raikas kerrosjälkiruoka19.3.2021
- Ravintola-alan muutos11.3.2021
- Rohkeutta ruoanlaittoon16.2.2021
- Omenainen possupata maa-artisokalla6.2.2021
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018