Keittiömestarin blogi: Favetta-ciabatat

Favetta-ciabattaleivät

Härkäpavut sisältävät runsaasti proteiinia ja niiden käyttö on ekologista jatkuvasti kasvavan kotimaisen tuotannon myötä. Favetta on italialainen, tuoreista härkäpavuista valmistettu maukas tahna, joka sopii erittäin hyvin paahdetun ciabatta-leivän kanssa. Resepti sopii täydellisesti loppukesän illanistujaisiin alkupalaksi tai muuten vaan naposteltavaksi.

Favetta-tahna

500 g tuoretta härkäpapua
1 valkosipulin kynsi
50 g pistaasia
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl Parmesan-juustoa
suolaa
mustapippuria
sitruuna

Paahdetut kirsikkatomaatit

1 rasia kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl pippuria
1 tl basilikaa hienonnettuna
tuoretta ciabatta-leipää
1 kpl buffalomozzarellaa
mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä koristeluun

Valmistus

  1. Poista härkäpapujen palot ja keitä papuja suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia. Jäähdytä. Poista vielä papujen kuori.
  2. Lisää hienonnettu valkosipulin kynsi, pistaasit, raastettu Parmesan-juusto sekä oliiviöljy papujen kanssa blenderiin tai cutteriin. Aja tahnaksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunalla. Lisää tarvittaessa kylmää vettä tahnamaisen koostumuksen saavuttamiseksi.
  3. Pyörittele kirsikkatomaatit oliiviöljy-mausteseoksessa. Levitä kirsikkatomaatit uunipellille. Paista 150 asteessa noin tunnin ajan.
  4. Leikkaa ciabatta-leipä viipaleiksi ja paista oliiviöljyssä paistinpannulla kauniin väriseksi.
  5. Levitä tahna paahdettujen leipien päälle, revi päälle buffalomozzarellaa sekä uunissa paahdetut kirsikkatomaatit. Lisää leipien päälle mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä sekä hieman oliiviöljyä.