Keittiömestarin blogi: Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä
8.12.2019
4
Reseptit

Ihanan täyteläinen bataattikeitto saa potkua chilistä ja pinnalle rapsakkuutta uunissa paahdetuista lehtikaalisipseistä. Keitto tuo taatusti lämpöä talven keskelle! Samettisen koostumuksen saat, kun ajat keiton huolellisesti blenderissä niin kauan että koostumus on varmasti tasaista.
2 | sipulia |
1 | valkosipulin kynsi |
1,5-2 | punaista chiliä |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 kg | bataattia |
7,5 dl | kasvislientä |
2 dl | kookoskermaa |
suolaa | |
mustapippuria |
- Hienonna sipulit ja chilit pieniksi paloiksi.
- Kuori ja pilko bataatit reiluiksi kuutioiksi.
- Freesaa pannulla öljyssä hienonnetut sipulit ja chilit.
- Lisää kasvisliemi ja kookoskerma, kiehauta ja lisää bataatit. Keitä kunnes bataatit ovat kypsiä.
- Aja blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lehtikaalisipsit (1 uunipellillinen)
1 pussi | lehtikaalia |
4 rkl | seesamiöljyä |
½ - 1 tl | suolaa |
2 rkl | seesaminsiemeniä |
- Pese lehtikaalit ja kuivaa ne salaattilingolla. Revi lehdet irti lehtiruodista parin sentin mittaisiksi paloiksi.
- Pyörittele kulhossa sekaisin lehtikaali, seesamiöljy, seesaminsiemenet ja suola.
- Levitä maustetut lehtikaalit tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 140 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes lehtikaalit ovat kuivuneet rapeiksi sipseiksi.
Kaikki kirjoitukset
- Reseptivideon kuvaukset20.1.2021
- Raputacot7.1.2021
- Toimiva keittiö29.12.2020
- Lime-silakkarullat18.12.2020
- Kookosmarengit18.12.2020
- Vuoden ensimmäinen myymälävierailu18.11.2020
- Mansikka-pitaija-britakakku16.11.2020
- Tomaattinen kanacurry10.11.2020
- Ravintolasurffausta Tampereella22.10.2020
- Lakritsinen punajuuripannacotta2.10.2020
- Kuinka päädyin yrittäjäksi18.9.2020
- Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä7.9.2020
- Stressitön kesä19.8.2020
- Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla11.8.2020
- Kirsikka-valkosuklaatiramisu13.7.2020
- Kesän herkut7.7.2020
- Nokkosgnocchit26.6.2020
- Paluu vanhojen harrastusten pariin20.6.2020
- Kevään ensisato metsästä17.5.2020
- Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla15.5.2020
- Pitkään odotettu road trip Uudessa-Seelannissa20.3.2020
- Sinisimpukat valkoviinissä10.3.2020
- Kesätyön loppumetreillä23.2.2020
- Seesaminen banaanileipä16.2.2020
- Kuulumiset Uudesta-Seelannista19.1.2020
- Confit-lohta ja voikastiketta fenkoli-purjopaistoksella12.1.2020
- Kohteena Uusi-Seelanti15.12.2019
- Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä8.12.2019
- Punajuuri-suklaakakku17.11.2019
- Kombucha10.11.2019
- Vaniljakurpitsarisotto27.10.2019
- Viinimatkalla Budapestissä20.10.2019
- Jättirapu-papupaistos15.9.2019
- Porin ja Rauman pintxo-kisat8.9.2019
- Bibimbap25.8.2019
- Kesän maut käyttöön vuoden ympäri18.8.2019
- Turistina Suomessa14.7.2019
- Knafeh7.7.2019
- Kuusenkerkkää ja vadelmaa23.6.2019
- Villiyrtit ovat ilmaista herkkua16.6.2019
- Sous Viden ABC19.5.2019
- Vietnamilaiset kesärullat12.5.2019
- Parsa-tartaletti21.4.2019
- Hyönteisruoka rohkeasti kokeiluun14.4.2019
- Välipalapatukat15.3.2019
- Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 201911.3.2019
- Tunnelmia PRO-gaalasta 31.1.201911.2.2019
- Shakshuka4.2.2019
- Matkaterveiset Israelista21.1.2019
- Sitruunaruoho-limeposset ja karpalo-pistaasibiscotti9.1.2019
- Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika22.12.2018
- Miksi kannattaa suosia keittiön XL-mitoitusta?15.12.2018
- Lampaankare portviinikastikkeella ja minttuperunapyreellä14.10.2018
- Nuorten Kokkien MM-kisat Taiwanissa13.10.2018
- Jokirapu-orzo-pasta12.9.2018
- Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin6.9.2018
- Favetta-ciabatat15.8.2018
- Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen: Intohimona ruoanlaitto1.8.2018