Tunnelmallisia tiloja -esitteestä inspiraatiota koko kodin sisustukseen! Selaa kuvastoa »

Keittiömestarin blogi

Kuinka päädyin yrittäjäksi

Kun alkuvuodesta palasimme Suomeen, minulla ei ollut työpaikkaa, johon palata. Hyvin pian siitä ravintolat jo suljettiin koronapandemian vuoksi. Pohdin, miten voisin hyödyntää toiminimeäni toimeentulon saamiseksi ja keksin, että voisin suunnitella reseptejä elintarvikeyritysten markkinointiin. Olenhan saanut kokemusta reseptien suunnittelusta Noblessa-keittiöille jo kahden vuoden ajalta.

Kevät meni nettisivuja koodaillessa sekä liiketoimintaa suunnitellessa, ja kotona oleskelu tuli hyödynnettyä tehokkaasti. Hankin uuden kameran, opiskelin valokuvaamista ja perustin yritykselleni some-kanavat, jonne julkaisin jo aiemmin suunnittelemiani sekä uusia reseptejä. Ravintoloiden auettua en enää hakenut uutta työpaikkaa, vaan toimin täyspäiväisenä yrittäjänä.

Reseptien suunnittelu ja annosten valokuvaaminen on todella lähellä sydäntäni. En tiedä, olisinko keksinyt tällaisen yrityksen perustamista, ellei Noblessa olisi pestannut minua keittiömestarin rooliin suunnittelemaan reseptiikkaa ja blogipostauksia!

Toki ravintolakeittiön hektisyyttä ja työkavereita on ikävä, mutta olen onnellinen, että olen löytänyt uuden työn, josta todella nautin ja jonka parissa voin työskennellä joustavammin. On ollut upeaa opetella uusia taitoja, kuten valokuvaamista ja tietokoneella työskentelyä erinäisten ohjelmien parissa. Eikä ruoanlaittoa ole tarvinnut jättää pois, vaikken ravintolassa enää työskentelekään.

En usko, että olisin pysähtynyt miettimään vaihtoehtoja kokin työlle ilman koronakevättä. Sen myötä sain tehtyä aloitteen yrityksen perustamiseen ihan rauhassa matalalla kynnyksellä, kun ei ollut muita töitä, joita olisi tarvinnut hoitaa samalla.

Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä

4 kpl raakamakkaroita
400 g ruusukaalia
2 kpl fenkolia
1 punasipuli
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
 1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
 2. Poista fenkoleista ja ruusukaaleista kannat.
 3. Viipaloi fenkoli ja puolita ruusukaalit.
 4. Kuori ja pilko punasipuli lohkoiksi.
 5. Levitä kasvikset uunipellille ja mausta ne suolalla, pippurilla ja öljyllä.
 6. Paista raakamakkaroita pannulla öljyssä hetken ajan, jotta saat niiden pintaan kauniin värin.
 7. Paista kasviksia uunissa viiden minuutin ajan. Lisää joukkoon makkarat ja paista vielä kymmenen minuuttia.

Granaattiomena-vinegrette

puolikkaan granaattiomenan siemenet ja mehu
¼ dl punaviinietikkaa
¼ dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
 1. Leikkaa granaattiomena keskeltä puoliksi niin, että toiseen puolikkaaseen jää ”hattu” ja toiseen kanta.
 2. Aseta pöydälle kulho, jonka päällä pitelet granaattiomenan puolikasta siemenpuoli alaspäin.
 3. Koputtele granaattiomenan kuorta puukauhalla ja anna siementen ja mehun tippua kulhoon.
 4. Poista joukosta mahdolliset valkoiset osat.
 5. Tee vinegrette sekoittamalla nesteet ja mausteet keskenään, ja lisää lopuksi joukkoon granaattiomenan siemenet ja mehu.

Stressitön kesä

Takana on hyvin erikoinen kesä! Kuumat helteet alkukesästä muuttuivat nopeasti syksyiseen keliin jo heinäkuussa. Myös erikoiset olosuhteet jättivät tältä kesältä pois ulkomaanmatkailun ja suuret tapahtumat. Itselläni ei ollut suurta hinkua matkusteluun ulkomailla, kolme kuukautta talvella matkustelua eteläisellä pallonpuoliskolla on vielä sen verran tuoreessa muistissa, ettei haitannut yhtään kierrellä vaihteeksi kotimaan matkakohteita.

Omat juhannusperinteet muuttuivat tänä vuonna hieman, kun Raumanmeren juhannus -festareita ei järjestettykään. En ole kovin innokas festarikävijä, mutta RMJ on ollut muutaman vuoden ajan iso osa juhannuksen viettoa, koska majoituspaikka ystäväni luona sijaitsee aivan tapahtuma-alueen naapurissa. Tänä vuonna juhlistimme juhannusta samassa paikassa rauhallisissa merkeissä kokaten korealaista ruokaa, uimalla meressä ja pelaten lautapelejä.

Heinäkuussa helteiden väistyttyä fiilis oli jopa hieman helpottunut, kun ei tarvinnut jatkuvasti potea huonoa omaatuntoa, mikäli tuli työskenneltyä sisällä. Kuitenkin tuntui, että kesä oli nyt tässä. Marja - ja sienisadon kannalta tosin loppukesän sateet tulivat oikein hyvään väliin!

Erilaiset retket metsässä ovat olleet tämän kesän “se” juttu. Kävimme mieheni perheen luona vieraillessa ihastelemassa kalliomaalauksia – näin niitä nyt ensimmäistä kertaa! Länsi-Suomesta kotoisin olevana en edes tiennyt kalliomaalauksia olevan Suomessa; suurin osa niistä sijaitseekin idässä.

On ollut ihanaa, kun kesästä ei ole tarvinnut ottaa minkäänlaista stressiä! Olen kuullut kotimaassa matkustelleilta läheisiltäni, miten majoituksen saaminen suosituissa kohteissa on ollut paikoitellen lähes mahdotonta. Harmi tietysti nopealla aikataululla matkaan lähteneille, mutta hienoa pienyrityksille, joille kevät toi kassaan melkoisen loven. Toivottavasti tämä innostus kotimaassa matkusteluun tulee jäädäkseen!

Kaikki kirjoitukset